Nederlandse Ambassade in Brasília, Brazilië

Buitenlandse Zaken. Voor Nederland, wereldwijd.

Het werk van BZ.

Voor een handelsnatie als Nederland zijn goede internationale betrekkingen van levensbelang. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken behartigt die betrekkingen, zowel vanuit het departement in Den Haag als via een netwerk van ruim 150 vertegenwoordigingen over de hele wereld. Zij vormen de ogen en oren van Nederland in het buitenland.

Nederland bouwt mee aan een veilige, stabiele en welvarende wereld. Wij zetten ons in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden en om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Buitenlandse Zaken geeft, in overleg met andere ministeries, vorm aan het Europa van de toekomst en zorgt ervoor dat Nederland in de EU met één stem spreekt.

Dit filmpje geeft een algemeen beeld van het werk van Buitenlandse Zaken en van de veelzijdigheid van onze wereldwijde activiteiten. Zo ziet u voorbeelden op het gebied van watermanagementprojecten in Vietnam, consulaire dienstverlening aan Nederlandse burgers en economische ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven tijdens de Olympische Spelen in Londen en de rol van Nederland in de bevordering van internationaal vrede en recht.