Nederlandse Ambassade in Brasília, Brazilië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI)

Vanaf heden kunnen MKB-bedrijven op alle landen van de wereld aanvragen indienen voor DHI (Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies). DHI is een subsidie-instrument dat sinds 2013 bijna 600 Nederlandse MKB-bedrijven steunt in het bewerkstelligen van hun internationale ambities.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stemmen tellen

De Nederlandse ambassade in Brasilia is door het Bureau Verkiezingen in Den Haag aangewezen als briefstembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen die op 15 maart 2017 gehouden worden. De stemmen die bij de ambassade binnen komen, worden op 15 maart 2017 geteld, tussen 15:00 en 18:00 uur in de vergaderzaal van de ambassade. Het hele proces van stemmen ontvangen en tellen is voor publiek toegankelijk. Indien u geïnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn, kunt u zich melden bij de ambassade op 15 maart 2017 tussen 15:00 en 18:00 uur. Neemt u een identificatie mee, dat is nodig om de ambassade binnen te komen.

3 Voorkom kinderarbeid in uw productieketen met het Fonds Bestrijding Kinderarbeid

Kinderarbeid voorkomen is een redelijk onomstreden belang. Veel bedrijven hebben dit dan ook opgenomen in hun beleid en principes. De overheid helpt hier nu aan mee.

4 Consultatie Due Diligence Guidance voor verantwoord ondernemen in het buitenland

Bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen reageren op een conceptversie van due diligence-richtlijnen in een publieke consultatie van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). De consultatie loopt tot 9 februari 2017.

5 Agri & food exports achieve record high in 2016

The Dutch agri & food sector has further strengthened its leading position in the world market. In 2016, Agri & Food exports totalled almost 94 billion euros, compared to 90 billion in 2015. Agricultural products accounted for 85 billion euros and agricultural materials, knowledge and technology accounted for 9 billion: a new record. This means the agri & food sector now comprises 22% of total exports. This is shown by provisional figures from Statistics Netherlands (CBS) and Wageningen Economic Research. Minister for Agriculture Martijn van Dam announced these figures during the opening of International Green Week in Berlin, the largest international agricultural trade exhibition in the world.

6 Tijdelijke Vacature Management Ondersteuner

Het Nederlands Consulaat-Generaal in São Paulo heeft een vacature voor de tijdelijke functie van Management Ondersteuner m/v.

7 Bedrijvendag Ambassadeursconferentie 2017

Op donderdag 2 februari vindt tijdens de Ambassadeursconferentie de Bedrijvendag plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bedrijven de kans om ambassadeurs te spreken over ondernemen in het buitenland en specifieke vragen over de betreffende landen te stellen.

8 Holland Pavilion at Intermodal 2017

From April 4 till 6, 2017 the second biggest logistic trade show in the World will take place in São Paulo, Brazil: the Intermodal South America 2017 (http://www.intermodal.com.br/en). If your company is active in the sector of logistics, ports, infrastructure or transport, this is THE trade fair to find potential clients.

9 Ploumen en Dijsselbloem ondertekenen met banken convenant over mensenrechten

Ministers Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Dijsselbloem (Financiën) hebben vanochtend hun handtekening gezet onder het convenant Bancaire Sector. Het convenant bevat afspraken over het aanpakken en voorkomen van mensenrechtenschendingen bij investeringen van banken en hun zakelijke partners. 13 Nederlandse banken, de NVB, vakbonden, ngo’s en de overheid doen mee, onder begeleiding van de SER. Ploumen en Dijsselbloem: ‘Nederlandse banken nemen verantwoordelijkheid voor het respecteren van mensenrechten wereldwijd. Dat is een belangrijke stap om mondiale productieketens eerlijker en duurzamer te maken.'

10 Eenmalig paspoort aanvragen in Fortaleza

Op 22 november zullen we éénmalig paspoortaanvragen verwerken op het Honorair Consulaat in Fortaleza. Lees de volgende informatie zorgvuldig!